Sezóna grilování je tady! Z kterého typu grilu bude jídlo chutnat nejlépe?
Sluníčko a pomalu stoupající teploty venku značí jediné. Sezóna grilování je tady a to znamená jen jediné: Vyberte si kvalitní stroj, na kterém budete jídlo připravovat. Grilovat můžete prakticky všechno, chce to jen vědět jak a na čem.
Grilování milují všichni a je jedno, zda bydlíte v domě se zahradou, kde si můžete dovolit velký profesionální gril, nebo si vystačíte na balkoně s malým přenosným grilem. Fantazii se v grilování nikde nekladou, a to nejen v místě a způsobu, ale i v tom, co grilujete.
Uhlí, které dodá vašemu jídlo specifický nádech
Grily na uhlí jsou klasika a jsou často volbou milovníků grilování. Dřevěné uhlí navíc dodá připravovanému pokrmu specifickou vůni a chuť z kouře, který grilování provází. To u plynového grilu nijak nevykouzlíte. Gril na uhlí je také většinou levný, ať už při koupi nebo nákladech na provoz. U tohoto typu grilů si navíc můžete vybrat i mezi těmi nejmenšími, které se vám vlezou na balkon.
Přečtěte si také: Který zahradní altán je pro vás nejlepší?
Plynový gril
Pokud vůni dřeva a uhlí oželíte a chcete si užít komfort a rychlost grilování, pak zvolte gril na plyn. Rozdělání ohně je mnohem rychlejší a jednodušší. Jsou sice většinou dražší, ale na druhou stranu s nimi ušetříte váš čas a navíc je jejich údržba a čištění snadnější, protože se zde netvoří špína ze spáleného uhlí.
Elektrické grily
Pro opékání na balkonech či malých terasách bytů jsou poté nejvhodnější elektrické grily, které jsou malé a skladné. Vykouzlíte s nimi dost podobný výsledek jako s klasickým grilem. Nepotřebujete k nim ani žádné vybavení navíc, pouze elektřinu, která je dostupná všude.
Ať si vyberte ten či onen, rozhodně neváhejte. Sezóna grilování totiž vždy uteče jako voda.