Jak správně zacházet a pečovat o nerezové nádobí
S jakým nádobím dnes a denně v kuchyni manipulujete? Dáváte přednost keramickému nádobí nebo preferujete jako většina lidí nerezové nádobí, které je dokonce skvěle dostupné na trhu? Pokud se vás týká druhá možnost, a sice nerezové nádobí, prozraďme si, jak o nerezové nádobí pečovat. Přece jenom je to nádobí, které se také může poničit nebo poškodit nevhodným používáním a jistě nemáte chuť každý měsíc investovat do zbrusu nových hrnců nebo příborů.
Vyhněte se soli
Možná jste někdy narazili na duhové skvrny, které se objevily na nerezovém nádobí. Možná jste si v takové chvíli říkali, co je toho důvodem, proč duhové skvrny vyskočily i na občas používaném nádobí. Důvodem toho je sůl, která je obsažená ve velkém množství v mnoha čisticích prostředcích nebo v kapslích do myčky, které využíváme dnes a denně. Pokud se začnete dívat na složení čisticích prostředků nebo kapslí do myčky a vyhnete se těm se solí, rázem vaše nerezové nádobí nebude od duhových skvrn.
Velikost plotýnky rozhoduje o skvělém stavu nádobí
Nikdo nechce, aby se na nerezovém nádobí objevily hnědé skvrny, které jsou bohužel neodstranitelné. Jenže jak těmto skvrnám předcházet? Svou roli hraje velikost plotýnky, na kterou hrnec nebo pánev položíte. Nikdy by neměla být velikost plotýnky větší než dno hrnce, pak dojde ke zmiňovaným hnědým skvrnám a rázem je nádobí poškozeno.
Jak se zbavit vápencových usazenin?
Na nerezové nádobí se mohou dostat také vápencové usazeniny, se kterými řada lidí taktéž dlouhodobě bojuje. Vápencové usazeniny bohužel vznikají jak při ručním mytí, tak také při umývání v myčce. Abyste se jich zbavili, pomůže vám například sodovka, kterou stačí nádobí opláchnout, nebo utěrka z mikrovlákna, která nezanechává žádné stopy po usušení nádobí.