Nejšpinavější místa ve vaší kuchyni, která byste měli umývat častěji

Nejšpinavější místa ve vaší kuchyni, která byste měli umývat častěji

Kuchyň je místem, na kterém se velmi snadno a rychle množí bakterie a špína z potravin a jídla. Zamyslete se nad tím, jak často opravdu umýváte některé oblasti v kuchyni. Přitom by se měly umývat po každém použití. Ukážeme vám nejšpinavější místa ve vaší kuchyni, na která byste se měli soustředit mnohem více.

Pracovní deska

Logicky je jednou z nejšpinavějších věcí pracovní deska, na které se většinou odehrává vše, co s jídlem děláte. Ač třeba maso, zeleninu nebo další věci krájíte na prkýnku, malé částečky, které při práci prskají, se dostanou i na pracovní desku. Přiznejte se, kolikrát umyjete po krájen i pracovní desku. Důležité ovšem je ji umýt dezinfekčním přípravkem, ne pouze vodou. Voda totiž částečky bakterií pouze rozetře, ale nezničí. Zkuste použít ocet s citronovou vodou, savo nebo alespoň jarovou vodu.

Krájecí prkénka

Ač máte plastová nebo dřevěná prkénka, v obou typech se dělají při krájení zářezy, ve kterých se rády množí bakterie. Proto prkénka čistěte opravdu důkladně a opět nejlépe za pomocí octu, který je řádně vydezinfikuje.

Přečtěte si takéALOBAL – VŠESTRANNÝ POMOCNÍK V KUCHYNI

Houbičky na nádobí

Houbičky jsou opět případem, kdy nám možná ani nedochází, že se v nich bakterie množí velmi rychle. Houbičky by se měly měnit dokonce už po týdnu používání, ale ruku na srdce, kdo tohle dělá? Proto byste je měli alespoň po každém umývání řádně promýt horkou vodou s mycím přípravkem, vymačkat z nich vodu a nechat uschnout.